Oliveo-Full Speed (verslag).

De winterstop is weer voorbij en dus begint de 2e helft van de competitie weer.
Na een oefenwedstrijd, eindelijk weer om het “echie” ballen en dat is altijd leuker. Direct een zware wedstrijd: uit bij en tegen Oliveo. Oliver staat 3e op doelsaldo. Full Speed 4e. Op het doelsaldo na is alles gelijk: het aantal wedstrijden, het antal punten, het aantal gewonnen wedstrijden en gelijke spelen en dus ook verloren duels. Full Speed scoorde wel iets meer, maar kreeg er ook meer tegen en dus: stond Oliveo op de 3e plaats. Thuis eindigde de wedstrijd in 2-2 (na een 0-2 achterstand).
Nu dus uit en het werd een zware dobber. De eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Full Speed kreeg iets meer kansen, maar Oliveo de beste. Een penalty (die volgens Full Speed absoluut onterecht gegeven werd) werd echter tegen de paal geschoten en een rebound belandde knalhard tegen de lat.
Zoals gezegd kreeg ook Full Speed een paar aardige kansen, maar ja… het vizier stond niet op scherp. Na de thee begon Oliveo te drukken. Full Speed moest wat achteruit en ook nu kreeg Oliveo de grote kansen. Bijna voor open doel werd er echter nog naast geschoten en er was weer de lat.
Na zo’n half uur in die tweede helft (die in totaal bijna 1 uur duurde), ging Full Speed beter voetballen en schiep het zich ook aardige kansen. Zoals al eerder geschreven stond het vizier van de voorwaartsen nog niet op scherp.
Ook al zei trainer Baggerman: “wie er één scoort, die wint”, leek het toch uiteindelijk uit te draaien op een 0-0 wedstrijd. Echter na 4 minuten blessuretijd (van de 13 ??) kreeg Full Speed een vrije trap vlak bij de rand van de 16 meter. Brian Schalker zette zich achter de bal en knalde de bal in de kruising (0-1). Hoewel de scheidsrechter nog zo’n 9 minuten verder liet spelen, bleek het bij 0-1 en is Full Speed dus aardig begonnen na de winterstop.
Details: de scheidsrechter heeft het spel gedurende ongeveer 1 minuut stil gelegd, wegens commentaar van het publiek. Er werden geloof ik 6 gele kaarten gegeven, waarvan twee keer bij een Oliveaan. Hij mocht de laatste 3 minuten van het veld af.
Full Speed speelt volgende week thuis, tegen stadgenoot SEP. Deze wedstrijd staat altijd garant voor spektakel. Komt dat zien, komt dat zien.