Full Speed – Wippolder (verslag).

Op het gevaar af dat heel Wippolder nee schreeuwt, denk ik toch te kunnen stellen dat de objectieve toeschouwer het na Full Speed-Wippolder, het met mij eens is als ik schrijf dat Full Speed de bovenliggende partij was, qua veldspel en qua doelkansen.

Toch werd het een gelijkspel en dat is knap van Wippolder dat toch 25 minuten met 10 man speelde.

Full Speed – Wippolder was 2 minuten oud en er had al 1-0 op het (nieuwe) scorebord moeten staan. Omar Ouled Haddou kreeg de bal aangespeeld en kon alleen op Wippolder-doelman Jack Bommelé af. Zijn lob was wel goed, maar ging net naast.

In de 11e minuut kon Danny HoogendoDorn, op aangeven van Frank van der Zwan, vanaf rechts uithalen. Zijn schot ging ook net naast.

Full Speed moest vervolgens in de 34e minuut al 2 wissels toepassen. Robert van der Zwan kwam verkeerd terecht en blesseerde hierbij zijn hiel. Danny Hoogendoorn zijn suikerspiegel was niet in orde en uit voorzorg werd ook hij gewisseld. De nog licht geblesseerde Brian Schalker en Pierre van Zadelhoff waren de vervangers.

In die 1e helft kreeg ook Wippolder nog een kans. Een voorziet van rechts kon door de spits Dennis Glasbergen ingekopt worden, maar hij miste de bal.

De rust ging dus in met een 0-0 stand.

In de 2e helft ging Full Speed al snel druk zetten, op jacht naar een doelpunt. Wippolder probeerde de bal snel naar voren te spelen, in de hoop de bal bij hun voorwaartsen te krijgen.

Bij één van die uitvallen ontstond wel een kans, maar deze werd, vanaf links, voorlangs geschoten.

Hierna was het vooral Full Speed dat de druk naar voren zette.

In de 64e minuut kreeg Dennis Glasbergen (Wippolder) direct rood. Volgens Wippolder moest de bal uitgespeeld worden, in verband met een blessure aan Wippolderkant. Full Speed deed dit kennelijk niet of niet snel genoeg en daarom besloot Glasbergen om Tomas Sihombing finaal de lucht in te schoppen. Een klein opstootje was het gevolg, waarbij gelukkig genoeg verstandige spelers (van beide elftallen) waren. Hierna gaf de scheidsrechter dus direct rood aan Glasbergen en moest Wippolder noodgedwongen met 10 man verder. Dat deed Wippolder niet slechts. Het probeerde steeds weer van achteruit de spitsen te bereiken en zo gevaar te stichten.

Balverlies op het verre middenveld bezorgde de bal bij Wippolder. Snel werd Sven Paternot gezocht. Hij lobde de bal over de uit zijn doel komende Oscar Juminez en zo stond het in de 68e minuut 0-1.

Dit zorgde er voor dat Full Speed nog meer druk zette. Het duurde echter tot de 85e minuut voor Full Speed gelijk kwam. De voor Tim Bosselaar ingevallen Willem Eilander scoorde uit een bal van Frank van der Zwan (1-1).

Hierna heeft Full Speed nog enkele kansen gehad de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Kansen voor Frank van der Zwan, Pierre van Zadelhoff en Glen van Eden werden echter door Wippolder-doelman Jack Bommelé gekeerd. Bommelé redde hiermee dus Wippolder, want het bleef dus bij 1-1.

Door de uitslagen op de andere velden (Laakkwartier en Oliveo verloren), staat Full Speed nu samen met Oliveo op de 2e plaats en 3 punten achter koploper Laakkwartier.

Volgende week zondag is het Full Speed-Laakkwartier en dus is er nog van alles mogelijk.