Full Speed – Laakkwartier (verslag).

Verschillende scenario’s waren er mogelijk vanmiddag. Laakkwartier kwam op bezoek. De nummer 1 van het moment en nog slechts 3 punten voorsprong op en Oliveo en Full Speed.
En dus zou Laakkwartier vandaag kampioen kunnen worden, wanneer het vanmiddag zou winnen van Full Speed en Oliveo verspeelt punten (moesten naar SEP).
Mar er was ook een 2e scenario mogelijk: Full Speed wint van Laakkwartier en Oliveo verspeelt punten. Gevolg zou dan zijn Full Speed en Lakkwartier samen aan kop met nog 1 wedstrijd.
Of: Full Speed wint van Laakkwartier en Oliveo wint ook. Dan zouden er 3 ploegen gelijk staan.
Goed, om alvast de “ verrassing” van de echte uitslag te verraden: Full Speed-Laakkwartier eindigde in 1-2 en ook Olievo won. En dus staat Laakkwartier nu 3 punten los van Oliveo en Oliveo staat 3 punten voor op Full Speed. Met nog 1 wedstrijd te spelen is de verwachting dat Laakkwartier uiteindelijk toch aan het langste eind trekt en kampioen wordt.

Terug naar het begin. Laakkwartier had behoorlijk wat toeschouwers meegenomen en wat Romeinse kaarsen. De tribune was vooral rood-zwart gekleurd en het veld, bij het betreden van beide elftallen rood.
Ook Full Speed had een hoop supporters op de been gebracht en dus werd het een aardige drukte.
De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Het spel ging op en neer en over en weer en zowel Full Speed als Laakkwartier kregen wat kansen.
De goalie van Laakkwartier moest vaak handelend optreden bij voorzetten en stompte de meeste ballen weg. Full Speed goalie Oscar Jiminez moest één keer handelend optreden en redde met zijn voet op een schot van Michael Verschoor.
De rust ving dan ook aan met een 0-0 stand.

De tweede helft kwam pas echt los nadat Full Speed scoorde. Twee corners op rij en bij de tweede, genomen door de Tomas Sihombing, stond de kleine Tim Bosselaar op de juiste plek.
Hij kopte prima de 1-0 in. Dit was in de 61e minuut en hierna ging Full Speed door, met de bedoeling om er een 2e goal achteraan te scoren en Laakkwartier probeerde te drukken om de gelijkmaker te scoren. De gelijkmaker kwam er ook.
10 minuten na de Full Speed-treffer, kreeg Laakkwartier een vrije trap te nemen op zo’n 18 meter van het Full Speed-doel.
Hoewel de scheidsrechter aangaf te wachten op het fluitsignaal, nam de ingevallen Jerry van Laar de vrije trap en “verschalkte” zo Oscar Jiminez. De scheidsrechter floot voor een doelpunt en heel Full Speed schreeuwde moord en brand, want de scheidsrechter had nog niet gefloten voor die vrije trap. Dit alles was tevergeefs en de 1-1 was een feit.
In de 83e minuut kreeg Laakkwartier vanaf links weer een vrije trap. Jerry van Laar leek die vrije trap te gaan nemen, maar als een “duveltje uit een doosje” was daar ineens Martijn de Haas, die in de korte hoek schot, links van de muur. 1-2 werd het hierdoor en daar bleef het bij, ondanks nog de pogingen van Full Speed.

Komend weekeinde kan Laakkwartier dus kampioen worden. Aan een gelijkspel heeft het genoeg. En Full Speed? Volgende week REMO uit en dan de nacompetitie in.