DHL – Full Speed

DHL-Full Speed staat, zoals volgens mij elke Delftse derby, garant voor spektakel, inzet en veel strijd. Zo niet vanmiddag. Zomer avondvoetbal leek het wel. Eigenlijk heel slecht voetbal van beide elftallen. Inspiratieloos ook. Kortom: voor de toeschouwers was er niet veel aan vanmiddag.
De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 2-2.
De eerste helft was Full Speed de iets betere ploeg. Het probeerde te combineren, maar veelal stierven deze pogingen in schoonheid. DHL probeerde wel, maar kwam totaal niet uit de verf. Kortom beide ploegen deden hun best wel, maar er kwam maar weinig uit. Het meeste gevaar kwam voor het DHL-doel in die eerste helft. Enkele aardige kansen, maar er werd niet gescoord.
Vlak voor rust kwam Brian Schalker lelijk in botsing met DHL-doelman Pascal Massar.
Dit leverde Schalker een lelijk wondje in de bovenlip en een bezoekje aan het ziekenhuis op.
Het begin van de 2e helft was voor Full Speed, dat direct na de veldwisseling wel scoorde. Een boogbal van Ronald Besse en een zich totaal op deze bal verkijkende Pascal Massar van DHL. De bal stuiterde over de DHL-goalie en werd in een uiterste reddingspoging van Massar door hemzelf nog verder het doel ingeslagen (0-1).
Na het doelpunt werd gehoopt op meer en beter voetbal. Helaas. Dat lukte beide teams niet. Het bleef voortkabbelen, warna pas in het slot van de wedstrijden weer gescoord werd. Tweemaal scoorde DHL, in de persoon van Remy Kooijmans. In de 82e minuut kwam er een voorzet van links en de Full Speed verdediging had Kooijmans kennelijk over het hoofd gezien. Geheel vrijstaand kon hij de 1-1 intikken. Vlak voor tijd, in de 87e minuut scoorde Kooijmans wederom en zo leek er voor DHL nog een overwinning aan te komen. Leek, want A-junior Inayat Wiegeraad schoot in de blessuretijd de gelijkmaker alsnog binnen. 2-2 werd het dus en dit was een terechte uitslag.
Bij Full Speed vandaag het basis-debuut van A-junior Djay Sakkee en het debuut in de 2e helft van Joery Vrijland. De 3e A-junior die inviel was de scorende Inayat Wiegeraad en helaas voor Jordy Vermeulen (4e A-junior) bleef hij op de reservebank.
Volgende week speelt Full Speed de laatste competitiewedstrijd. In de Kerkpolder komt Stompwijk dan op bezoek.
Wat zeker niet onvermeld mag blijven: Full Speed 2 won de uitwedstrijd bij Oliveo en „pakte”  daarmee de zekerheid van deelname aan de nacompetitie voor promotie.