De Ster – Full Speed (verslag)

Vandaag, 2e Paasdag, was het inhalen geblazen. Inhalen, omdat de wedstrijd vorige week, terecht, werd afgekeurd. Het veld van De Ster was dermate nat en slecht dat Full Speed onverrichter zake terugkeerde. Vandaag dus in de herhaling.

Zonder Danny Hoogendoorn en Frank van der Zwan. En na 18 minuten ook zonder Brian Schalker. Hij ging door zijn enkel. Later, vlak voor het einde, ging ook Samet Mermer met een (paas)ei op zijn enkel het veld gedwongen af.

Kortom, er zijn weer wat geblesseerden. Maar goed, beginnen bij het begin:

De Ster – Full Speed begon wat rommelig aan Full Speed kant. De Ster was iets agressiever op de bal en de technisch vaardige ploeg had in het begin wel de overhand.

Het leverde hen alleen niet veel kansen op. Bij Full Speed stond het achterin redelijk en bovendien ontbrak de eindpass bij De Ster. Na zo’n 18 minuten werd een aanval van Full Speed afgeslagen en stond Tomas Sihombing op de juiste plaats om de bal op te vangen.

Hij besloot te schieten en zijn hoge bal ging over de iets te ver voor zijn doel staande De Ster-keeper en de 0-1 stond op het scorebord. Zo bleef het heen en weer gaan die eerste helft.

De Ster probeerde uit alle macht de gelijkmaker te scoren, maar echt uitgespeelde kansen kreeg men niet. Full Speed toch wel, maar de spitsen verzuimden om de voorsprong te vergroten. Zo bleef het tot de rust 0-1.

Na de rust ging De Ster meer druk zetten en het drong Full Speed wat naar achteren. Toch bleven de aanvallen van Full Speed gevaarlijk. Er werd echter niet gescoord tot de 70e minuut. De centrale middenvelder van De Ster ging alleen door en besloot uiteindelijk te schieten. De bal ging pardoes de goal in en de 1-1 was een feit.

Lange tijd leek de wedstrijd op 1-1 te blijven steken. Voor Full Speed geen ramp, maar voor De Ster wellicht wel. Zij zijn nog niet veilig en men bleef proberen de winst naar zich toe te trekken.

Eén minuut voor tijd leek het pleit alsnog beslecht te worden in het voordeel van Full Speed. Er werd hands gemaakt door een De Ster speler binnen de beruchte 16. Penalty. Bij Full Speed waren de penaltynemers er niet en dus trad Robin Staakman naar voren.

Zijn schot was net te zacht en de keeper van De Ster haalde zo de bal uit de benedenhoek. Het bleef dus 1-1 en de blessuretijd begon. In de 93e minuut een voorzet van Samet Mermer (die hierbij een behoorlijk gekneusde enkel opliep) kwam bij Rick de Vroom. Deze gaf af aan Omar Ouled Haddou. Omar leek te willen schieten, maar legde hierna de bal voor de ingevallen Willem Eiolander. Deze schoot met links in de uiterste hoek en kwam Full Speed alsnog de 1-2. Enkele minuten later werd er afgefloten en kon Full Speed, 3 punten rijker, weer terug naar Delft.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ODB. Komt u ook weer kijken?