Laakkwartier-Full Speed.

Het was vandaag weer grijs, grauw, koud en regenachtig. En 89 minuten lang was er hoop. Hoop op een overwinning op de nummer 1, Laakkwartier. Full Speed maakte namelijk in de 28e minuut via Tim Bosselaar de 1-0 en die score bleef dus staan, tot… de 89e minuut. Maar voor het zover was…
Bij de bespreking zei trainer Henk Baggerman al, dat wij niets voor Laakkwartier onder doen. Dat wij er alles aan moesten doen om vandaag te winnen, zodat het weer echt spannend zou worden. Natuurlijk zei hij nog meer, maar dat gaan we hier niet neerzetten.
Dat Full Speed er alles aan zou doen, werd bewaarheid. Het werd een echt “gevecht” op het steeds slechter wordende veld. Laakkwartier heeft echt een aardig elftal staan, maar ze kwamen maar niet door de verdediging van Full Speed. Het ging in de eerste helft over en weer, waarbij beide ploegen wat kansen kregen. In de 28e minuut kreeg Frank van der Zwan de bal aangespeeld, net op de helft van Laakkwartier. Hij liep vervolgens tot bijna de achterlijn door (uiteraard achterna gezeten door een paar spelers van Laakkwartier, maar gaf op het laatst een voorzet op Tim Bosselaar, die zijn rechtervoet tegen de bal liet komen (0-1). En zo kreeg Laakkwartier toch even een “tikkie” te verwerken. Er werd hierna niet meer gescoord in de eerste helft, die 4 minjuten langer duurde, vanwege blessurebehandelingen. In de 2e helft, terwijl het steeds meer regende, werd het veld wel heel erg slecht. Speler gleden vaak uit. Laakkwartier zette druk naar voren, waardoor Full Speed behoorlijk naar achteren gedrongen werd. Toch stond het achterin bij Full Speed wel goed. Er werd goed verdedigd en eigenlijk kreeg Laakkwartier weinig echt grote kansen. De kansen die er kwamen, werden gemist, of door keeper Oscar Jiminez uit het doel gerammeld. Tot die 89e minuut dus. Laakkwartier kreeg een hoekschop kado (was het dus absoluut niet) en uit die corner werd de 1-1 ingeschoten. 3 minuten later werkte men bij Full Speed een corner (waar buitenspel aan voorafging) verkeerd weg en de bal belandde hard in het gezicht van Robert van der Zwan. De bal was zo hard dat hij de bal zelf in eigen doel werkte. Zo eindigde enkele minuten later en kwam Laakkwartier met de schrik vrij. Het werd dus uiteindelijk 2-1. Een goed team dus, Laakkwartier, dat wellicht naar het kampioenschap toegaat.
Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop: Full Speed-Hoekpolder.
Voor de foto’s van vandaag, klikt u HIER.