Graaf Willem II VAC – Full Speed (verslag).

In Wassenaar “huist” Graaf Willem II Vac. Daar trad zondag Full Speed dan ook aan om de heren van deze vereniging tegenstand te gaan bieden in de strijd om de hoogste plaatsen. Graaf Willem II Vac stond voor deze wedstrijd al tweede en dat stond dus garant voor spanning. Full Speed wil graag naar de bovenste plaatsen, dus….
Om ter plaatse te komen kun je soms juist niet van de TomTom op aan. Dan wordt je wel eens via een oude route gestuurd en zie je paarden, sulky’s, een verbodsbord, een brug en een obstakel midden op de weg. Dat overkwam een paar man. Toch kwam iedereen wel op tijd aan op het complex.
En dus trapte men even over tweeen af.
Volgens Henk Baggerman moest Full Speed fel uit de startblokken gaan, om direct Graaf Willem onder druk te zetten. Nou, ik kan vertellen dat dit ook gebeurde en het had ook nog resultaat. Na 5 minuten kopte Willem Eilander een vrije trap van Ilja van Dam binnen en scoorde in de 12e minuut diezelfde Ilja van Dam uit een voorzet van Frank van der Zwan.
Het werd zelfs 3-0 door een schot van Michel Meulenberg. Om onbegrijpelijke redenen besloot de scheidsrechter dit doelpunt echter af te keuren. Hij deed dit nadat Ilja van Dam en de keeper van Graaf Willem II Vac met de hoofden tegen elkaar waren gekomen. Beiden bleven hierna even liggen en de afgeslagen bal werd door Michel tegen de touwen geknald. Doelpunt dus, want er was niets strafbaars gedaan. Daar dacht de leidsman dus anders over. Hij keurde het doelpunt af. (??)
Even later moest de keeper van Graaf Willem zich laten vervangen. Hij had teveel last van zijn hoofd. De ingevallen keeper moest al snel aan de bak. Bij een van de eerstvolgende aanvallen kwam hij in botsing met Ilja van Dam en dat leverde Ilja van Dam geel op (?). Het spel golfde op en neer en was voor de neutrale toeschouwer best aantrekkelijk. Vooral Full Speed kreeg die eerste helft een paar aardige kansen, maar de voorsprong van 0-2 werd niet uitgebreid. Integendeel. Vlak voor rust kwam er ineens 1-2 op het scorebord te staan. Een hoge voorzet en Marc Schouten die in een kluwen van speler de bal plukte. Helaas stonden er nog wat spelers onder hem en kon hij de bal niet vasthouden. Hierdoor kwam de bal in de voeten van een middenvelder van Graaf Willem en hoefde hij slechts zijn voet tegen de bal te zetten: 1-2. Heel Full Speed schreeuwde om een vrije trap wegens het “aanvallen van de keeper binnen de 5 meter” maar het doelpunt werd goedgekeurd. 1-2 bij de rust.
In de rust waarschuwde Henk Baggerman nog maar eens dat we wederom fel moesten beginnen en op de aanvallers van Graaf Willem moesten letten, want daar school het gevaar. Zeker gezien de lengte en dus moest Full Speed verdedigend blokken bij voorzetten.
Vol goede moed werd dus de tweede helft begonnen, maar al snel werd het 2-2. Hierna ging de wedstrijd helemaal open en zetten Graaf Willem veel druk. Full Speed werd naar achteren gedrukt en halverwege de 2e helft scoorde Graaf Willem de 3-2.
Vooral het slot van deze wedstrijd ging op en neer. In de 80e minuut, toen het even wat onvriendelijk werd over en weer, kreeg Full Speed een vrije trap te nemen. Brian Schalker ontfermde zich hierover en scoorde op fraaie wijze de 3-3. Vier minuten later was het Graaf Willem dat via een ingekopte voorzet op 4-3 kwam. Danny Hoogendoorn mocht hierna nog aanleggen voor een vrije trap, maar deze werd uit de hoek getikt door de keeper. Het slot was weer voor Graaf Willem. In de 90e minuut werd het 5-3 en daar bleef het bij.
Ik denk dat de neutrale toeschouwer veel plezier heeft gehad aan deze wedstrijd. Graaf Willem II Vac supprters, waren de 1e helft erg somber, maar veerden in de 2e helft weer op. Full Speed supporters zijn bijna allemaal teleurgesteld. Het ging vooral over discutabele beslissingen. Beslissingen die veelal niet in het voordeel van Full Speed waren.
Volgende week kan Full Speed weer opnieuw proberen aan te haken. Dan komt De Ster naar de Kerkpolder.
De foto’s zijn in twee delen, namelijk deel 1 en hier ook deel II.