Full Speed – R.E.M.O. (verslag).

Het was grauw, grijs, nevelig en nat vanmiddag in de Kerkpolder. Geen lekkere temperatuur en geen lekker weer om te fotograferen. Wel weer voor een voetbalwedstrijd: Full Speed – REMO. Wederom een concurrent van net onder Full Speed. Dat geeft Full Speed de kans om bij winst de achterliggende ploegen wat verder weg te drukken en zelf wellicht omhoog te kijken.
Het begin van de wedstrijd liet zien dat REMO gekomen was om te voetballen en zich niet te verschuilen. Er liepen een paar aardige voetballers tussen. Ook een bekende: Didi Eesiah. Hij speelde een paar jaar terug nog een seizoen bij Full Speed. REMO begon dus ook wel aardig. Een vrije trap voor REMO leek zo de kruising in te gaan, maar de lat speelde daarbij parten.
Een paar minuten later was het wel prijs. Maar dan wel aan de andere kant. Robert van der Zwan passte op zijn broer Frank van der Zwan. Frank gaf voor en Danny Hoogendoorn kopte de bal vervolgens buiten bereik van de keeper in de kruising (1-0).
In de 32e minuut deed REMo iets terug. Door een misser kwam Rafael Friendwijk plotseling in balbezit en liep op Full Speed keeper Oscar Jiminez af. De lob van Friendwijk was precies genoeg om de 1-1 aan te tekenen.
Lang heeft de 1-1 niet op het scorebord gestaan. In de 35e minuut liep Frank van der Zwan goed door en passeerde een verdediger, die hierbij gelijk zijn eigen keeper leek te hinderen. Van der Zwan kon hierna vrij eenvoudig de 2-1 intikken. Hierna werd het weer nog donkerder, begon het te regenen en onweerde het ook even. Tot de rust veranderde de stand niet meer.
In de tweede helft deed Full Speed zich eigenlijk te kort. REMO kreeg feitelijk geen kansen meer en Full Speed kreeg toch behoorlijke kansen op een grotere score. 8 minuten na rust was het helemaal gedaan. Frank van der Zwan soleerde bijna vanaf zijn eigen helft op het doel af en gaf op het laatste moment af op de meegelopen Ilja van Dam. Van Dam tikte hierna de 3-1 in en in de 77e minuut zorgde diezelfde Ilja van Dam ook voor de 4-1.
Full Speed verzuimde aan een grote score te werken, want de kansen regen zich aaneen in die periode. Het net werd echter niet meer gevonden en het bleef dus bij een (toch wel keurige) 4-1 overwinning.
Volgende week de topper bij en tegen de nummer 1: Laakkwartier-Full Speed. U komt dan toch ook wel kijken?
Voor de (soms wat bewogen) foto’s van vandaag, klikt u HIER.