Oranjeplein de Postduiven – Full Speed (verslag).

Het was een stralende zon. Veel mensen naar de kust en dus ook naar Kijkduin. En niet alleen vanwege de zon, maar ook vanwege de City-Pier-City die vandaag werd gehouden.

Kortom: heerlijk weer om te voetballen. Vooral als het niet tegen jezelf is. En dat gebeurde vanmiddag juist wel. Oranjeplein de Postduiven is toch een heel lastige tegenstander voor Full Speed. Dat bleek in de thuiswedstrijd en dat bleek nu wel weer. Noem het een off-day, noem het onderschatting. Feit blijft dat Full Speed vandaag vooral tegen zichzelf voetbalde. Het liep niet en dan blijkt maar weer dat er soms ook moeilijk wordt gescoord. En er is die heel oude wet: scoor jezelf niet, dan heb je dik kans dat de tegenstander het wel doet.

Dat had makkelijk trouwens in de eerste helft al kunnen gebeuren. Oranjeplein de Postduiven kreeg toen toch wel een paar aardige kansen. Dat was echter niet aan de spitsen besteed. Zij scoorden niet. Bij Full Speed was het niet anders. Een paar aardige kansen, maar nee, de bal wilde er niet in.

In de rust werd er nagesproken over die eerste helft. En er werd gewisseld. Een blessure bij Glen van Eden en dus bleek Michel Meulenberg de vervanger. Een paar kleine omzettingen waren hiervan wel het gevolg. Het bleef echter voorlopig nog zonder gevolgen. Het soms wat harde spel leidde weer tot over en weer wat kansen, maar het duurde en duurde. Juist toen het leek dat de wedstrijd in een “bloedeloze” 0-0 te eindigen, sloeg Oranjeplein 2 keer toe. Eerst in de 85e minuut doorzetten en binnen de 16 meter een schot (1-0) en vervolgens een hoge vrije trap inkoppen (2-0, 90e minuut). Gebeurd was het met Full Speed. Het kwam de 1-0 al niet meer te boven en na de 2-0 was het uithuilen en opnieuw beginnen.

Een van de spitsen van Oranjeplein de Postduiven werd na afloop van de wedstrijd bezocht door de ambulance. Hij was in de wedstrijd lelijk ten val gekomen en brak mogelijk zijn bovenarm.

Deze wedstrijd is dus verloren en de hoop om het Laakkwartier zo lastig mogelijk te maken, lijkt nu ineens ver(der) weg. Oh ja. Er vielen in totaal vandaag maar 2 gele kaarten. Frank van der Zwan mocht daarna vertrekken. Oftewel hij ontving 2 keer geel. En dus rood. Een kleur die ik vaak heb gemist deze middag (en meer schrijf ik hier niet over). Full Speed verloor dus vooral van zichzelf vandaag.