Full Speed – Graaf Willem II Vac (verslag)

Eigenlijk had Full Speed doelman Oscar Jiminez het makkelijk vandaag. Hij kreeg één moeilijke bal en dat was pas in de 2e helft. Een kopbal uit een corner, maar Oscar Jiminez stond op de juiste plaats. Verder gevaar heeft hij feitelijk niet gehad.

Voor hem dus een redelijk makkelijke middag en dat zegt eigenlijk genoeg over de wedstrijd.

Full Speed speelde best een goede eerste helft. Redelijk aardig combinerend en snel de snelle spitsen opzoeken. Dat stichtte knap gevaar voor de Graaf Willem II Vac verdediging. Die hadden “hun handen” vol aan Tiom Bosselaar, Omar Ouled Haddou en Samet mermer.

Al in de 7e minuut was het prijs. Omar Ouled Haddou zette knap door en zette prima voor. De kleine Tim Bosselaar schatte dit juist in en bracht koppend de score op 1-0. De scheidsrechter van dienst, de heer Pille uit Nieuwerkerk stond op de achterlijk en nam goed waar dat de kopbal nog wel werd gekeerd, maar dat dat pas gebeurde achter de doellijn. Een geldig doelpunt dus.

Hierna volgden nog verschillende snelle aanvallen en ook wel kansen. Toch duurde het tot de 44e minuut voor er weer werd gescoord. Omar Ouled Haddou kreeg op het middenveld de bal en passte naar Tim Bosselaar. Deze dribbelde en schoot van de rand van de 16 meter beheerst de bal achter de Graaf Willem doelman en zo stond het met de rust dus 2-0.

Na rust leek Full Speed het een stuk rustiger aan te doen. Graaf Willem II Vac kwam meer uit de verdediging en probeerde aan te vallen. Toch liep het vooral in de eindfase bij hen niet goed, waardoor er maar weinig gevaar kwam voor het Full Speed doel.

Aan het slot van de wedstrijd gooide Full Speed het weer meer op de aanval. Een schitterende actie van Omar Ouled Haddou (hij passeerde 4 man) werd onrechtmatig gestuit door een verdediger en de scheidsrechter kon niet anders dan fluiten voor een penalty. Omar Ouled Haddou zette zich achter de bal en helaas voor hem werd de penalty gestopt door de Graaf Willem doelman.

De stand bleef dan ook 2-0. Twee minuten later was er weer een penalty. Tomas Sihombing ging mee naar voren. Zocht de combinatie met de ingevallen Robin van den Berg en kreeg de bal binnen de 16 terug. Hij kapte een verdediger uit, maar deze hield de bal middels zijn handen tegen. Dit keer meldde Robert van der Zwan zich bij de penaltystip. Hij bracht de score op 3-0.

Het slotaccoord kwam van Omar Ouled Haddou. Hij kreeg de bal en ging er van door. Op de rand van de 16 meter tikte hij de bal langs de uitkomende goalie van Graaf Willem. Hij bracht hiermee de eindstand op 4-0.

Nadat scheidsrechter Pille had afgefloten schoot een gefrustreerde Graaf Willem speler de bal hard weg. Deze kwam (zal ongetwijfeld niet zo bedoeld zijn geweest) in het gezicht van scheidsrechter Pille. De scheidsrechter ging hierop neer en het duurde enkele minuten voor hij weer voldoende bijkwam. Een vervelend einde van een wedstrijd. Wij hopen dat de heer Pille hier niets aan overhoud.

Volgende week is het De Ster – Full Speed. U komt dan toch ook weer.