Paleisestafette 2014 (verslag).

Terwijl wij vroeg vertrokken uit Den Haag, kwam al snel het bericht dat de A-12 helemaal afgesloten was. Een grote klapper zeker, dachten wij. En dan biedt Twitter uitkomst. Even een #A12 eruit en dan zie je dat er een gestoorde van een viaduct dreigt te springen. Brandweer, politie en springkussens en heel het verkeer vast. Wij zijn dus maar via een andere route naar Apeldoorn gereden en kwamen mooi op tijd voor de traditionele koffie met cake. De start werd uitgesteld vanwege het afsluiten van de A12.
Uiteindelijk om 10.00 uur werd het startschot gegeven door de directeur van Paleis het Loo. Leo deed vandaag de proloog van 1500 meter. Er was niemand die zich ervoor had aangemeld en dus deed Leo het zelf maar. Kapot kwam hij terug en tikte Willem af. Willem gaf af aan Johan en Johan finishte bij de 1e herstart. Daar startte ik weer voor de 11,3 km naar het Landgoed Staverden, waar “nieuwkomer” Maarten het van mij overnam. Na Maarten was het Eric’s beurt, tot aan herstart 2, bij het ijsboertje. Daar is het altijd een vrolijke chaos. Gratis ijs voor de deelnemers. Huib ging hier van start en tikte uiteindelijk André af, die het slotstuk voor zijn rekening nam. Na diens finish was het goed toeven bij het restaurantgedeelte van het paleis. Daar kregen alle lopers gratis drinken en wat te eten (warme hapjes). En zo werd het snel weer tijd om de terugreis aan te vangen. The Residence Runners kunnen weer terugkijken op een erg geslaagde dag. 3 plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar (toen 18e en nu 15e), dus eigenlijk alleen vrolijke gezichten voor wat betreft het hardlopen.
Wat mijzelf betreft: ook ik ben dik tevreden. Zeker gezien de herstelfase waar ik mij in bevind, ging het erg goed. De eerst 6 km (soms ruim) binnen de 5 minuten en uiteindelijk finishen in 56.21 minuten. Dus net geen 5 minuten per kilometer. Nogmaals: duimpie omhoog. Ik ben dik tevreden. Op naar volgend jaar.
Voor de foto’s klik je hier.