W.I.K. – Full Speed (verslag).

Het was guur vanmiddag. Een snijdend koude wind stond er. Toch ging het voetbal door. Ondanks dat de vooruitzichten wel erg slecht waren. Vorst en wat sneeuw vorige week. Toch bleek dit opgelost. WIK-Full Speed kon gespeeld worden. Op een slecht veld, dat dan weer wel.
De wedstrijd zelf was eigenlijk na de eerste helft gespeeld. De rust ging in met een 0-2 stand en daar kwam geen verandering meer in.
Maar goed, terug naar het begin. Full Speed begon vandaag zonder Omar Ouled Haddou en Frank van der Zwan (geblesseerd). Daarvoor in de plaats speelde Samet Mermer, de A-junior als linksbuiten en Glen van Eden in de spits. Al snel liet Full Speed haar tanden zien, tegen het fysieke spel van WIK. Danny Hoogendoorn kon opstomen via het midden en zocht de combinatie met Glen van Eden. Dat lukte perfect en Danny Hoogendoorn kon vervolgens iets uitgeweken naar rechts, uithalen en passeerde de WIK-goalie (0-1). Full Speed bleef de combinatie zoeken in deze fase, terwijl WIK vaak de lange bal zocht. Het werd enkele keren gevaarlijk voor het Full Speed-doel, maar verder dan een bal op de lat (gekopt) kwam WIK niet. Full Speed wel, want na 27 minuten werd Glen van Eden diep gestuurd door Tomas Sihombing. Met een “lepe” bal passeerde Glen van Eden de uitkomende doelman en de 0-2 was een feit. Full Speed werd voor rust nog enkele keren gevaarlijk. Onder andere via een vrije trap van Brian Schalker, die de lat beroerde. De terugspringende bal werd echter uitverdedigd. 0-2 bij rust dus. In de tweede helft veranderde daar niets aan. WIK had wat overwicht, maar Full Speed liet WIK ook wel komen. Het stond al met al aardig en echt heel gevaarlijk werd het niet meer voor het Full Speed doel. Aan de andere kant werd Full Speed min of meer gedwongen ook de lange bal te hanteren. Dit bevorderde het spel niet echt. Enkele snelle uitvallen waren het gevolg, maar ook de WIK doelman hoefde de bal niet meer uit het net te halen. De eindstand werd dus 0-2. Een mooie overwinning voor Full Speed. Volgende week is er inhalen. Full Speed is dan vrij. De week erna, zondag 22 februari 2015 komt Full Speed weer in actie. Thuis speelt het dan tegen VCS. Daar kan Full Speed hele goede zaken doen in de stand om de 2e periode. Maar voor het zover is……. Voor de foto’s van de wedstrijd: Klik HIER>