V.C.S. – Full Speed (verslag).

Vooraf waarschuwde trainer Henk Baggerman de spelers van het 1e elftal: ze staan één na laatste, maar onderschat VCS niet. Hun grote kracht ligt voorin. Dek ze kort!
Tja, wanneer je dan na de 1e helft terugkijkt en een stand van 6-1 op het scorebord (dat er niet was) ziet staan, weet je even niet waar je over moet schrijven. Het korte dekken? De ruimte die weggegeven werd? de paar kansen, die gemist werden? De bowlingballen? Spare? Strike en de punten?
In ieder geval kreeg Full Speed, dat echt belabberd speelde die eerste helft, 4 kansen, waarvan er 1 inging. Een voorzet van Tim Bosselaar en een keurige knik met het hoofd van Omar Ouled Haddou. De VCS-goalie kansloos. Aan de andere kant kreeg VCS mar 7 kansen en kansjes en er gingen er maar liefst 6 in! Dat heet effectiviteit. Niks dubbele punten of 10 erbij optellen en het aantal van de eerstvolgende worp (vrijdagavond werd een bowling wedstrijd geregeld voor de selectie).
Wat kun je als trainer dan nog zeggen in de rust? Niet dat we nog wel even zullen winnen. Maar wel dat je als team zal moeten herpakken en laten zien dat je er alles voor doet als TEAM.
Dat gebeurde in de 2e helft gelukkig. Er werd erg hard gewerkt en ook nog 3 keer gescoord. Omar gaf, vlak na rust, af op Ilja van Dam (6-2) en scoorde vervolgens zelf de 6-3. VCS scoorde vervolgens 7-3 en het leek even dat het helemaal over was. Totdat de ingevallen Djay Sakkee van afstand de 7-4 liet aantekenen en Full Speed ook nog een terechte strafschop toegekend kreeg. Omar Ouled Haddou werd gevloerd binnen de beruchte 16 meter en de scheidsrechter liep en wees nar de stip. Omar Ouled Haddou, aangewezen als strafschopnemer, nam zelf deze strafschop, maar die werd gekeerd door de VCS doelman,. Ook de rebound werd een prooi voor die keeper en vanaf dat moment was het over. Full Speed leek er niet meer in te geloven en de kansen die er nog wel kwamen, gingen er niet in. VCS liep op de laatste tenen, scoorde ook niet meer, maar haalde wel de 2e overwinning van dit seizoen.
Voor Full Speed is het even slikken, maar, zoals de trainer zei: er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan. Volgende week is dan de eerstvolgende, thuis tegen Erasmus. Komt dat zien, komt dat zien.
Voor de foto’s kun je weer HIER klikken.