O.D.B. – Full Speed (verslag).

Afgelopen vrijdag overleed de vader van Full Speed trainer Henk Baggerman en dat was dan ook de reden voor zijn afwezigheid bij ODB-Full Speed. Zowel Henk als zijn vader hebben hun achtergrond van ODB en daarom speelden en ODB en Full Speed met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd. Aan de familie wordt vanaf deze plaats sterkte gewenst met de verwerking van dit verlies.

Dan de wedstrijd. ODB had een roerige week achter de rug. Op zaterdag (vorige week) moest men voor de beker uitkomen, maar men kon die dag geen elftal op de been brengen. Commotie alom en ook bij de KNVB. Deze haalde op internet ODB uit de competitie. Dat werd dan later weer terug gedraaid, maar twijfel over het doorgaan van ODB – Full Speed was dus al gezaaid. Verderop in de week bleek dat O.D.B.-Full Speed gewoon door zou gaan. En zo geschiedde. Na de pasjescontrole begon de wedstrijd en Full Speed nam direct het heft in handen. ODB heeft een paar aardige voetballers ertussen zitten, maar ook enkele spelers die hun mond niet weten te houden, zo zou later blijken. Die goede voetballers bij ODB lieten hun kwaliteiten regelmatig zien en dat leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het Full Speed doel. Bij de eerste mogelijkheid speelde echter geen tegenstander parten, maar wel de laagstaande zon. Full Speed keeper Oscar Jiminez had daar last van bij een hoge bal. Hij liet deze stuiteren en door het kunstgras kwam er een raar effect op de bal. Ternauwernood kon Jiminez deze bal pakken. Even later was er een goed schot van ODBV, maar daar liet Oscar Jiminez direct zien dat hij ook goed kan keepen. Hij tikte de bal prima tot corner.
In de 21e minuut kwam er toch een doelpunt voor ODB. Joey Martina draaide weg bij zijn man en haalde al glijdend uit (1-0). De vreugde bij ODB was maar van korter duur, want 3 minuten laten kon Full Speed juichen. Een prima pass van Omar Ouled Haddou bereikte Frank van der Zwan. Van der Zwan kapte zijn tegenstander fraai uit en passeerde met een simpel ogende voetbeweging de bal langs de ODB-keeper (1-1).
Hierna golfde het spel wat op en neer, met vooral op het middenveld veel balbezit. In de 33e minuut vond Omar Ouled Haddou wederom Frank van der Zwan. Van der Zwan week nu uit naar de zijkant van het doel en schoot de bal vervolgens strak naar de opgekomen Michel Meulenberg. Op diens schot had de ODB-keeper geen antwoord en zo kwam Full Speed weer op voorsprong.
Vlak voor rust een opmerkelijk feit: de scheidsrechter gaf Joey Martina van ODB twee maal geel, vlak achter elkaar (duidelijk zichtbaar, zelfs ODB supporters merkten dit op). Hij greep vervolgens naar zijn achterzak, maar hield de rode kaart om onbekende reden in zijn zak. Hierna liet ODB zich vooral verbaal gelden. Dit leverde een paar keer geel op en in de blessuretijd van de 1e helft staakte de scheidsrechter tijdelijk de wedstrijd. Naar wat ik hoorde voelde hij zich bedreigd, na opmerkingen van mensen achter het hek.
Na de thee (het was tenslotte toch bijna rust) besloot de leidsman direct met de 2e helft te beginnen en niet nog de extra tijd van de eerste helft te spelen. In die tweede helft zette ODB veel druk en werd Full Speed naar achteren gedrukt. Hoewel het er soms echt gevaarlijk uitzag, bleek Full Speed het echter goed onder controle te hebben achterin. Het leidde dus niet tot hele grote kansen en niet tot doelpunten voor ODB. Er werd in die tweede helft nog wel gescoord. Door Full Speed. Frank van der Zwan week uit naar links, trok voor en de ingevallen Ilja van Dam besliste het duel definitief. Zijn schot op doel betekende
1-3 en ODB kon niet meer scoren.
Wederom 3 punten dus voor de equipe van trainer Henk Baggerman. Vandaag was Marcel Jongeleen zijn vervanger.
Vermeldenswaardig was de rentree van Robin Staakman na zijn blessure en de rentree van Robert van der Zwan. Ook hij deed weer mee!
Volgende week speelt Full Speed thuis tegen REMO. Komt u dan ook weer kijken?
Voor de foto’s van vandaag, klikt u hier.