Full Speed – Oranjeplein (verslag).

62 minuten had Full Speed afgelopen zondag om de 1-2 stand om te buigen in een winstpartij. Full Speed – Oranjeplein/Postduiven werd namelijk 3 weken terug in de 28e minuut gestaakt in verband met het onwel worden van Danny Hoogendoorn.
En zo begon de wedstrijd dus met minuut 29 en een ingooi voor Full Speed bij de middenlijn, aan de kantinekant. Wel een rare gewaarwording om zo te beginnen, maar ja… alles went zullen we maar zeggen.
3 minuten na deze hervatting, in de 32e minuut van de wedstrijd, was de stand al gelijk. Omar Ouled Haddou, die in het eerdere gedeelte van de wedstrijd al had gescoord, zette vanaf de linkerzijde zijn mannetje weg, passeerde er nog een en gaf de bal aan Frank van der Zwan. Deze schoot behendig tussen drie spelers door in de uiterste linkerhoek en de 2-2 stand was er. Nog voor de rust was de achterstand al omgezet in een voorsprong. Michel Meulenberg nam vanaf de rechterzijde een corner. De Oranjeplein keeper sprong, maar kwam hier toch wel wat lengte te kort. En zo kon het gebeuren dat wederom Frank van der Zwan de bal kreeg en keurig de 3-2 in schoot. En zo ging Full Speed met een voorsprong de rust in.
Na de thee drukte Oranjeplein/Postduiven iets meer en de behendige en snelle spitsen zorgden er wel voor dat bij Full Speed achterin de concentratie niet verloren mocht gaan. Het spel ging van links naar rechts, maar vooral naar rechts (Full Speed in de aanval. Full Speed had meer balbezit en verschafte zich toch wel enkele grote kansen. Hierbij werden wel wat overtredingen begaan om de Full Speed voorwaartsen te stoppen. Zo ging Omar Ouled Haddou alleen op de keeper af, wanneer hij niet onreglementair gestopt werd. De scheidsrechter was een andere mening toegedaan en floot niet. In de 57e minuut floot hij wel en toonde direct de rode kaart aan de linksback van Oranjeplein/Postduiven. Deze kwam met een gestrekt been invliegen en raakte Tim Bosselaar op zijn linkerenkel. Vlak hierna, in de 60e minuut, nam Omar Ouled Haddou een corner vanaf links. Volgens de krant werd er door een speler van Oranjeplein in eigen doel gescoord, maar ik houd het er maar op dat Omar Ouled Haddou met een ouderwetse inswinger de 4-2 liet aantekenen.
Dat Oranjeplein/Postduiven vlak voor tijd nog de 4-3 scoorden leek nog even tot een spannend slot te leiden, maar dat viel mee (en het was vrijwel tijd). Zo bleef het 4-3 en enkele ogenblikken later was de wedstrijd ten einde.
Vermeldenswaardig was verder de rentree van George Thoen. Na zo’n anderhalf jaar blessureleed, maakte hij weer zijn 1e minuten in Full Speed 1. Hij kan best nog weleens van waarde blijken, wanneer hij het ritme weer te pakken heeft.
Voor de foto’s van de wedstrijd klik je HIER.
Volgende week speelt Full Speed in Den Haag de uitwedstrijd tegen ODB. Tot dan!