Full Speed – Oliveo

Full Speed speelde gisteren haar 1e thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015. Het Pijnackerse Oliveo was de tegenstander. Een altijd lastige tegenstander weten we.
Tel daar een aantal blessures bij op en een paar afwezigen en je weet dat het geen makkelijk middag zou worden. En dat werd het dus niet.
Full Speed speelde een slechte eerste helft. Oliveo bleef wel erg makkelijk overeind en was duidelijk de sterkste van de twee. Full Speed deed haar best, maar kwam niet uit de verf. Meestal een paar stapjes te laat en vrijwel nooit een tweede bal. Het creëerde weinig tot niets. Oliveo deed dat beter en creëerde wel kansen.

Naast de al eerder genoemde afwezigen (geblesseerd of op vakantie) moest Jordi van Dorp in de 15e minuut geblesseerd afhaken. Hij kreeg een paar minuten eerder een bal op zijn oor en bleef duizelig en zag dubbel. Ilja van Dam verving hem.
Twee minuten later lag de 0-1 achter Marc Schouten. 3 minuten later door een kopbal gevolgd door de 0-2.
Full Speed leek aangeslagen en wilde wel, maar kon niet. Tot de rust aanbrak bleef de stand gehandhaafd, 0-2 dus.
In de rust sprak trainer Henk Baggerman de mannen duidelijk toe. Normaal de rust zelve, nu toch met enige stemverheffing.

De geblesseerde Frank van der Zwan kwam in de ploeg in die tweede helft en dat bleek ook te werken. Full Speed werkte hard en er werd beter gevoetbald. Er werd korter gedekt en dat resulteerde in veel meer balbezit en het creëren van kansen.
4 minuten na de rust had het al effect. Frank van der Zwan stuurde Glen van Eden diep. Van Eden liep op het vijandelijke doel af en schoof de bal op het juiste moment op Omar Ouled Haddou. Deze schoot mooi de 1-2 binnen. In de 60e minuut was er een fout van een Oliveo verdediger. Hij trapte mis, waardoor Frank van der Zwan de bal langs de doelman van Oliveo kun punteren. Langzaam schoof de bal zo het doel in en de 2-2 was een feit.
Full Speed rook bloed en het creëerde vervolgens een paar aardige kansen. Helaas werden deze niet benut.
Na een overtreding, gevolgd door een behoorlijke blessure van Michel Meulenberg liet de scheidsrechter van dienst onbestraft doorspelen. Tomas Sihombing dacht waarschijnlijk Michel Meulenberg te hulp te moeten schieten. Hij trapte een speler van Oliveo omver en kreeg vervolgens het rood voorgehouden.
Full Speed moest dus nog een tijd lang met 10 man zien vol te houden, maar deed dat gewoon goed. Er kwamen nog een paar kansen, maar nogmaals, deze werden niet benut. Zo pegelde Michel Meulenberg van afstand knalhard op de kruising en kreeg Full Speed 2 keer een open kans, maar werd de bal niet of niet goed geraakt.
8 minuten voor tijd was de stand qua spelers weer gelijk. Een Oliveaan vond het nodig om de ontsnapte Frank van der Zwan te torpederen. Een rode kaart voor hem en Full Speed een vrije trap. Ook deze ging er niet in.
Na 93 minuten floot de scheidsrechter af, bij een 2-2 stand. Ik denk dat Oliveo daar goed mee wegkwam, zeker gezien de kansen van Full Speed in de 2e helft.
Volgende week de derby bij en tegen S.E.P.. Komt u ook weer kijken?