Full Speed – De Ster (verslag).

Het zou weleens een moeilijk middagje kunnen worden voor Full Speed, deze zondag. De Ster kwam op bezoek. Volgens kenners een technisch vaardige ploeg. “Het gevaar zit voorin bij De Ster en eigenlijk zijn ze net als wij: veel scoren, maar ook veel doelpunten tegen”, zo zei trainer Henk Baggerman voor de wedstrijd.
In de warming-up bleek doelman Marc Schouten niet fit. Hij kon niet beginnen en dus mocht Kiem Dao voor het eerst in de basis starten. Behoudens een paar “hete” ballen in de eerste helft, deed hij het best goed. Kiem moest al snel; in het begin van de wedstrijd in actie komen. Die eerste bal had hij mooi en dat gaf hem wel vertrouwen. De Ster bleek inderdaad een technisch vaardige ploeg, die vanaf het middenveld, snel de aanval zocht en best wel gevaarlijk was in het begin. Toch deed Full Speed aardig mee en creëerde zelf ook wel kansen, In de 24e minuut werd het dan ook 1-0 door een doielpunt van Omar Ouled Haddou, die een verre bal van Danny Hoogendoorn op waarde schatte, zijn man passeerde en vakkundig afrondde (1-0). In de 38e minuut deed de Ster wat terug. Zij zetten Full Speed regelmatig onder druk en uit een van de vrije trappen belandde een verkeerde kopbal ineens voor de voeten van een van de voorwaartsen van De Ster. Hij hoefde slechts een “tikkie” tegen de bal te geven en jawel de 1-1 stond op het scorebord. De rust bracht dus een gelijke stand en al 4 gele kaarten (2 om 2).
Dit is van belang, omdat 3 minuten na het begin van de 2e helft, de nummer 5 van De Ster zijn 2e gele kaart ontving. En dus trok de scheidsrechter na het geel de rode kaart. Dit werkte als een rode lap voor de stier en de speler van De Ster ging uit zijn dak. Verbaal op zeer korte afstand van de scheidsrechter. Hij moest worden tegengehouden door ploeggenoten. De scheidsrechter voelde zich kennelijk enigszins bedreigd en staakte de wedstrijd. Uit overlevering werd gehoord dat diezelfde speler van De Ster ook in de gang naar de kleedkamers nog verder ging tegen de scheidsrechter en een tweede rode kaart heeft gekregen. Na zo’n 7 1/2 minuut kwam de scheidsrechter weer nar buiten en werd de wedstrijd vervolgd. De Ster stond dus met 10 man en hield knap stand. Af en toe maakte men het Full Speed zelfs behoorlijk lastig. Pas in de 74e minuut slaagde Omar Ouled Haddou erin een fraaie, strakke voorzet van Frank van der Zwan af te ronden en zo ontstond dus de bevrijdende 2-1. Frank van der Zwan scoorde hierna nog fraai de 3-1 (84e minuut) en Omar Ouled Haddou schoot in de 86e minuut de 4-1 erin.
Drie punten van een concurrent. Netjes, mannen!
Overigens was er vandaag weer een debutant: Samet Mermer viel (niet onverdienstelijk) in. Hij liet zien niet bang te zijn en werkte lekker mee. Gefeliciteerd met je debuut Samet.
Volgende week staat het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Oranjeplein – Postduiven op het programma. Nog 61 minuten te spelen en een 1-2 achterstand voor Full Speed. Er valt dus nog iets goed te maken, heren.