Full Speed – WCR (verslag).

In de aanloop naar de nacompetitie, kwamen er steeds minder positieve berichten binnen van de (licht- en zwaar)geblesseerden. Het zat tegen. Een behoorlijk aantal konden niet spelen en dus…. moest trainer Henk Baggerman iets doen uit nood, want ook Full Speed 2 staat in de nacompetitie.

Good old Ronald Besse werd van stal gehaald (hij werd gevraagd en gelukkig wilde hij). En dus trad Full Speed nog wel met 11 spelers en een reservebank met spelers aan.

En zo werd het zondagmiddag, 14.00 uur. Aanvang wedstrijd.

De eerste 10 minuten waren voor WCR uit Rhoon. “ Onze verdediging was even aan zoeken”, zo zei trainer Baggerman.

Daarna kwam Full Speed steeds beter in het spel. Er was in die eerste helft maar één moment dat het even penibel werd voor Full Speed. Keeper Oscar Jiminez liet een bal los en de WCR-spits kreeg hierop de bal. Hij schoot, maar zijn schot werd geblokt. Aan de andere kant had WCR heel veel geluk bij 2 momenten.

Eerst werd Brian Schalker gevloerd binnen de 16 meter. Geen strafschop, zelfs geen overtreding (?!). Later werd Frank van der Zwan (hoorbaar) onderuit geschopt binnen diezelfde 16 meter. Ook hier werd niet eens gefloten.

Diezelfde Frank van der Zwan kreeg nog voor de rust een mogelijkheid. Hij soleerde naar rechts en passeerde de WCR-goalie met een schot. Helaas voor Full Speed ging dit schot voorlangs.

En zo werd het rust met een 0-0 stand. En oh ja…. Weer 2 geblesseerden erbij in die 1e helft. Al snel (na 22 minuten) moest Pierre van Zadelhoff gewisseld worden. Hij kreeg last van zijn hamstring. Hij werd (goed) vervangen door Djay Sakkee. En vlak voor rust verrekte Robin Staakman een spier in zijn bovenbeen. Hij bleef in de rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Omar Ouled Haddou, die eigenlijk nog licht geblesseerd was.

De 2e helft had van alles: gele kaarten, rode kaarten en 2 schitterende doelpunten.

De eerste gele kaart was voor Danny Hoogendoorn. Eigenlijk te zwaar bestraft, vind ik. Hij probeerde de bal te spelen en raakte hierbij licht zijn tegenstander van opzij. De scheidsrechter van dienst vond dit voldoende voor een gele kaart. Vlak na die gele kaart,

In de 63e minuut kwam de bal bij Full Speed doelman Oscar Jiminez. Hij trapte ver uit en de bal kwam bij Omar Ouled Haddou. Die ging er van tussen en behield het overzicht. Hij speelde vanaf de rechterkant Frank van der Zwan aan en diens schot belandde keurig in de touwen (1-0).

In de 75e minuut ging Danny Hoogendoorn er te fel in, zo vond de scheidsrechter en trok wederom geel. Danny’s 2e en dus volgde er rood.

Zelfs met 10 man behield Full Speed echter het overwicht en dit mondde in de 80e minuut uit in de 2-0. Een corner van links werd slecht uitverdedigd door WCR en kwam uiteindelijk voor de voeten van Omar Ouled Haddou. Die maakte met bal een paar schijnbewegingen en schoot vervolgens onhoudbaar in en zo stond Full Speed met 2-0 voor.

Vlak voor tijd kreeg Mike Steenbeek van WCR zijn frustraties kennelijk niet onder controle. Hij schopte aan de zijlijn Ronald Besse bijna de lucht in en kreeg, geheel terecht, een direct rode kaart voorgehouden.

In de laatste paar minuten veranderde er niets meer aan de stand. Het bleef 2-0.

Volgende week de return: WCR-Full Speed in Rhoon. Het zal voor trainer Henk Baggerman weer puzzelen worden.

U komt toch ook wel kijken?

P.S.: Oliveo 3 – Full Speed 2 (nacompetitie voor degradatie) eindigde in 1-1. Ook daar is volgende week de return. Full Speed 2 speelt dan thuis.